Monday, 9 May 2011

HOT ! and tips !





Salam uols …

Panas? Panas? Panas? Ya ..saye tau..paham sesangat ..sb skrg hmpir smue tmpt dan kwsn kt msia nehh tgh kering kpnasan … saya pon rse pnas …pnas gilaaa … tp .. xde pe yg kite bole buat … 2smue kekuasaan Allah swt.. berdoalah agr rahmat Allah swt segera turun ( hujan )



Xpaya nk merungut sgtlaaa kn …smue org tgh rse pnas kotttt … sabar ajela.. time2 cmnie, da suree sgtt musti smue org tpkir nk psg o tmbhkn aircOnd kn?? Tahu x … disebabkn pnggunaan aircOnd lah salah satu sebab prtmbhn kpnasan dunia … am I rite?? 



Okayyy … time pns2 cmneh mmg sedap kn pekena ABC ke, CENDOL ke … wallahhh! Sekali skala kott.. Well abg2 saye yg pnyayang mcm phm2 jekk n dorg pon mgkn da lme xmkn CENDOL … so dpt mkn cendol td mmg puas hati ! sedap ! *thumbs up



Tips sewaktu cuaca panas


1. Kurgkn minum air yg berais.  *bkn pe, ble cuaca pnas, mule la strt2 nk sakit2 tekak,pas2 dtmbh dgn ais,xker mkin trokkk. Kan3?
2. Kurgkn aktiviti outdoor.  * mgelakkn demam o etc. tp kalo outdoor time ptg2 xde slh pon. Xkn nk dok uma jek kn.
3. Menggalakkn pengaliran udara di dalam rumah. * supaya angin yg fresh tu dpt megeluarkn haba panas dalam rumah ke luar. Kalo ade angin la kn…huhu
4. Mandi bnyk kali lebih dr biasa. * ni sb bile pns, bdn xselesa, so rjin2lah mandi, hilangkn haba dalam bdn tu dan hilang bau. huhuhu


Ok, ni picture CENDOL yang sedap tuhh…
















Okayy tipo xde picture o whtsoever. Cter da abes …jgn baling kusi o ape2 .. haha
Da abes melantak bru tingat nk snap pic. Kebetulan abg2 saya hurry up nk blik KL . so xmyempattt ...





Sampai sini saja. Sekian.




4 comments:

  1. sengall.. hahaha.. xde gambor cendol pun!

    ReplyDelete
  2. haha. sengal kan2? sedap sgtt cendol tu smpe xmyempatt nk snap pic, tgok2 da abes...hahaha :P

    ReplyDelete
  3. ciss...tipah tetipuu nyah~~ _ecahkamarun-

    ReplyDelete
  4. ecah ...pe yg tertipo??hakhak :P

    ReplyDelete