Monday, 26 March 2012

Ride a Bike with ♥

Assalamualaikum 

Seriously, rindu dekat blog, rindu nak tulis ayat panjang2 bagi korang bace, bagi korang marah, bagi korang rase feeling2 sikit, bagi korang rase annoyying. Tapi lately bz gilaaaaa, wuwuwuwww Just berkesempatan nak blogwalking the bloglist yang ade kt penjuru sebelah kiri blog jeee. Almost 10draft story yang xsempat untuk dipublishkn. 

Here<-----

Riding a bike? Dah selalu sangat.Yelah dduk shah alam, pergi class hari2 gune motor, kadang2 naik kereta, kadang2 naik rapid. Tapi bukan i bawak, housemate bawak. Why? Tak ada lesen motor, kete jee. Before this?haremmm xpernah g class naik motor. Tapi duduk shah alam seksyen 7 naik kereta memang leceh n melambatkan proses kehadiran awal di bilik kuliah, cewahhh. But, seriously, ANNOYYING DENGAN JAMMED. -.-' 

Siniii <------

Semalam itu dalam sejarah. Ape?Sebab dating naik motor. If uol pernah bace previous2 entry, kiteorang ni start up naik ikot tangga by tangga. So xdelah nak cakap demand on nak naik kereta, ade bumbung bai, ade aircond baii, but since dah bape tahun ni, dah lama xmerasai naik motor keluar berdua. His asked me first. "Boleh tak if datang naik motor esok?"
Im thinking, why not, dah lama xnaik motor, nak jugak rasa mcm keluar dating time2 sekolah dulu2. ini verangan ke kenangan?hihihihi

True lah, bila dating hari isnin, ptg dalam pkl 6 cmtu, can u imagine how terrible nye traffic jammed ? phewww, dengan cekap pantas n efisyen kiteorang cilok mencilokk d celah2 kereta.hahahaha Alhamdulillah, petang n malam semalam xhujan, syukur. Smlm depan mata kiteorang, kejadian eksident melibatkan 3 kereta. syukur jgk eksident tu on the other side of road.kire jalan bertentangan dgn kiteorang, mungkin sb the other side of road tu menuruni flyover, so mmg laju n xsempat break gamaknye... Hmmm jgnlah bawak laju2 :(


Where to go?
Tengok laut n JJ BUKIT RAJA.

Ahhh, die macam tahu2 i nak tengok laut. Adeke i pergi meroyan kt wall fb mmber , "pergi PD naik motor,ade beran??" Hahahaha, sonok jugak buat keje gile sometimess, tapi xsanggup nak dengar bebelan n merajuk orang tu if i buat gitu. Hihihi. No no no, ingatlah orang tersayang.

Ape effect naik motor jalan jauh?
Sakit pinggang, lenguh kaki,sakit montot. even naik MOTOR LC. But seronok sgt. ( Ini effect da lme tinggalkan dunia motor ketika berdating) Hahahaha 

What to do bile nak naik motor?
Dont forget to wear any jacket, sweater or else. Dekat jalan raya, banyak sangat asap, debu, habuk etc etc. Plus xdela dapat perfume baruuuu, hihihi. Helmet dah sah2 la kene pakai kannn. Wear a rayban too. Safe the eyes from dust o whatsoever, fyi the shield ado kt helmet tu xdela 100% effective tauu. Dont wear any kind of slipers o else, seeloknyee, pakailah kasott, even crocs ke... Menjaga u punye kaki.  Ohye bile dating naik motor ni jangan dress up mcm ko naik kete.a big NO. Sooooo awkward gilaaaa. Dengan heels 5 inch nye, dengan selendang ala2 hana tajima la apelaaa, skirt payunglah apela, nak duduk kt seat motor pon seksa. hehehehe. No no no. Put a nicee jacket o whatsoever, cardigan kee, jeanss,with a comfort shoess. Naik motor kan, bukan naik bus or kereta, o train etc etc :))

Kenapa naik motor?
Dah knapa? Rase ewwww, dating naik motor? Rosaklah tudung i bla bla bla. Lahaiii, asal die tengok ko cntik, ko pakai cmne pon tetap cntikk :)) Saya xdemand, sebab tahu asal usul susah senang kiteorang masa dlu smp skrg, we're faced together. Panas dan hujan bersama2.cewahhhh :')

Complicated nye naik motor ni, time HUJAN and BAWAK BARANG BANYAK.

Sekiannnnn.


Miss soooo much this Mr.125z. :'(


Kbai,
Terima kasih datang lagi. 








6 comments:

  1. Aiyakkkkkkk. Bila dgr cter,dulu2 zaman sekolah tiap2 hari die tunggu kat hujung korner rumah,then naik motor esama gy sekolah. Rinduu nak merempit.

    Masa tu jgn memain. Bad ada panther wane pink. Ekekekekek.

    Dah6 tahun tak naik motor. Wuwuwuwuw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn, kenangan kenangan tauuuuu.whoaaa, panther pink? gilaaa cntik .ado picture?kasi hupload skettt mau tengokkk ekekekek

      6 tahun?jgn tetibe ko naik motor, turun2 jalan kengkang sudahhhh.kahkahkahkah

      Delete
  2. meroyan kat wall member tu merangkap aku kan? jom la. aku brannnnnn. ko ade brannn? hahhaa, da besa da gi class ari2, dating kt kl pon klo jem blik kem park keta tuka moto. pantas sket. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly trueee..! kau lah orangnye tanpa syak wasangka lagikkkk. kehkehkeh.. em kan kan, nek motor ni cepat skett sampai n lancar jeee even jammed.hehehehe

      Delete
  3. dh follow awk..follow balek k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnkss sudi follow.done hits urs back! =)

      Delete